Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 31 octombrie 2017

Un grup de tineri brăileni au avut astăzi după amiază inițiativa de a se aduna în Piața Traian și apoi să se deplaseze în Piața Independenței pentru a aduce un omagiu victimelor de la Colectiv.

Pentru unii dintre ei victimele de la Clubul Colectiv din București au reprezentat chiar prieteni, însă niciunul dintre membrii familiilor celor doi tineri din Brăila care au murit după nefericitul eveniment de acum doi ani nu au fost prezenți.

Tinerii au aprins lumânări la Troița din Piața Independenței, unde se aflau și tablourile celor doi brăileni care au murit după incendiul de la Colectiv, Andrei Petru Bucă și Marinela Loredana Dărescu.

Absolvent al Colegiului ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, Andrei Petru Bucă terminase Arhitectura la București și lucra în domeniu, împreună cu un prieten din Oradea, decedat și el în incendiul de la clubul Colectiv din Capitală. Cadavrul lui a fost identificat la mai bine de 30 de ore de la eveniment, în dimineața zilei de 1 noiembrie 2015.

Loredana Dărescu nu a fost iertată de flăcările din clubul Colectiv. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să o salveze. Inițial a fost internată la Spitalul de Arşi din București, iar pe 10 noiembrie a fost transferată la Spitalul BG Clinic Ludwigshafen din Germania, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Din păcate, Loredana n-a mai rezistat și a decedat pe patul de spital pe data de 13 noiembrie 2015.

”A intervenit uitare. În doi ani de zile nu mai vorbim, nu mai scriem nimic vis-a-vis de Colectiv, care pentru mine a fost esența unei națiuni. Atunci s-a trezit națiunea română. Așa am simțit eu. Toți tremuram, toți urmăream posturile TV să vedem câți au supraviețuit. Acum am uitat. Nu ne mai pasă de 65 de morți, parcă ar fi trecut, nu știu, două secole nu doi ani” a spus Carmen Ionescu, una dintre participantele la comemorarea de la Brăila a victimelor de la Colectiv de la sfârșitul lunii noiembrie 2015.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii