Silviu Mares 13 februarie 2018

Echipele brăilene de Liga a 3-a au continuat meciurile de verificare și săptămâna trecută. Atât Sportul Chiscani, cât și Victoria Traian se pregătesc în această perioadă pentru un retur de foc, în care au ca obiectiv salvarea de la retrogradare, cele două echipe aflându-se la finalul turului pe ultimele două locuri în seria a II-a.

La mijlocul săptămânii trecute, Victoria Traian a disputat un nou joc amical cu CS Universitatea Dunărea de Jos Galați, echipă de pe locul 2 în Liga a 4-a, pe care de data aceasta brăilenii au câștigat-o cu 4-0 (0-0). Golurile au fost marcate de Pârlițeanu, Voicu, Marius Barbu și Paul Ioan.

Victoria Traian a început partida în formula Constantinescu – Toma, Turiac, V. Popa, V. Baciu – Voicu, Roşu, Bogoş – Enache, Mocanu – Pavel (atacant venit în probe de la Oţelul Galaţi). În repriza a doua la formaţia din Traian au mai intrat M. Barbu, Boitaş, Pârliţeanu, Bordei, Veber, Leu şi Marian Păduraru (junior de la Dacia Unirea Brăila). Şi, la şapte minute de la reluare, după o pasă a lui Roşu, Pârliţeanu a deschis scorul pentru Victoria Traian. După doar zece minute, Voicu a dublat avantajul formaţiei din Liga a III-a.

Echipa Victoria Traian a continuat seria meciurilor amicale și a jucat la sfârșitul săptămânii trecute pe ACS Comunal Cazasu. Victoria Traian s-a impus cu 4-2 prin golurile marcate de Ad. Moroşanu de două ori, I. Bogoş şi M. Mocanu. Pentru ehipa din Cazasu au marcat V. Banciu, din penalty, şi Oaie.

Victoria Traian a început partida disputată la Galaţi în formula: Constantinescu – Toma, V. Popa, Boitaş, V. Baciu – Enache, Voicu, Bogoş, Mocanu – Moroşanu, Pavel. Au mai jucat: Paul Ioan, Turiac, Veber, Bordei, Leu și Păduraru. Au lipsit motivat Costel Roşu şi antrenorul Nicolae Rotaru.

După ce Ad. Postolea a ales să plece la liderul ligii a 4-a, Viitorul Ianca, și Marius Barbu se află în discuții cu echipa antrenată de Viorel Ciucașu, pentru care a și jucat într-un meci amical. Emanuel Pârliţeanu a plecat și el de la Victoria Traian și se află în cantonament la Slănic Moldova cu liderul seriei I din liga a 5-a, FC Urleasca.

Vinerea trecută, Sportul Chiscani a participat la Moineşti la un “triunghiular” alături de două formaţii din Liga a IV-a din Bacău, CSM Moineşti, locul al 11-lea, şi Vulturul Măgireşti, formaţie aflată pe poziţia a cincea. Meciurile s-au desfășurat pe durata unei reprize de câte 60 de minute. În ambele jocuri Sportul Chiscani a câștigat cu 2-1.

În primul meci, cu CSM Moinești, Sportul Chiscani a evoluat în următoarea alcătuire: Constandache – Boga, Pârlog, Preda, Costache – M. Pascu, Chihaia, Pană, Iordache – Ndigwe, Coman. Golurile echipei pregătite de Georgel Pascu au fost marcate de Marius Coman.

În cel de-al doilea joc, în care adversară a fost Vulturul Măgireşti, Georgel Pascu i-a trimis în teren pe: Turiac – Bălan, Preda, Căldăraru, Costache – Iordache, Chihaia, Vârlan, Crăciun – Cristian, Coman. Golurilor celor de la Chiscani au fost marcate de Ionuţ Cristian şi Marius Coman.

Comentarii