Silviu Mares 12 februarie 2018

Victorie dramatică, după două reprize de prelungiri, pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila în deplasarea de la CSM Ploiești. După un meci dramatic, în care baschetbaliștii antrenați de Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici au revenit în ultimul sfert și au egalat, după ce la finalul sfertului 3 ploieștenii aveau 7 puncte avans. La final Cuza Sport Brăila a câștigat cu 106-105.

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat, la finalul căruia brăilenii au încheiat în avantaj, scor 19-21, iar duelul coșurilor de 3 puncte a fost egal, 3-3. De la Brăila au marcat de la 3 puncte Damian, Andrieș și Movileanu, iar pentru ploieșteni au marcatSantana de două ori și Burlacu o dată.

Sfertul al doileaa fost câștigat la toate capitolele de CSM Ploiești, care au câștigat sfertul cu 26-19, iar la pauza mare scorul era 45-40. În sfertul al doilea veteranul Cătălin Burlacu a fost cel mai bun marcator, cu 12 puncte pentru echipa gazdă.

După pauză meciul s-a menținut sub semnul echilibrului, dar brăilenii n-au reușit să revină, ploieștenii desprinzându-se la 7 puncte la finalul sfertului, scor 67-60, după ce au avut 67-53, dar Keyes și Căușan au redus din handicap până la finalul sfertului.

Baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila au crezut în șansa lor până la final și s-au bătut pentru a treia victorie din faza semifinală, dar și pentru a rămâne neînvinși și după etapa aceasta. Brăilenii au revenit pe final, după ce în debutul sfertului 4 ploieștenii se distanțaseră la 9 puncte, scor 71-62, și au remontat handicapul, reușind să egaleze, 78-78 când mai erau două minute și 43 de secunde de joc. Ploieștenii conduceau cu 85-81 cu 24 de secunde rămase de joc, dar brăilenii au înscris prin DeAllen și Damian, pe pătrundere, care a reușit să ducă meciul în over-time, la scorul de 85-85.

După primele 5 minute de prelungiri scorul a rămas tot egal, scor 94-94 și a urmat o a doua repriză de prelungiri. Cuza Sport a demonstrat rezistență fizică și aici se vede munca depusă de preparatorul fizic Anamaria Ioniță. Crăciun a avut două „libere” cu 35 de secunde rămase din meci, dar a marcat doar una, făcând 105-102, iar finalul le-a aparţinut brăilenilor, care au marcat prin Movileanu și Damian și la finalul celei de-a doua reprize din over-time brăilenii au terminat în avantaj, scor 105-106, câștigând un meci care a durat mai mult de două ore.

Brăilenii au încheiat meciul fără 4 jucători eliminați pentru 5 greșeli personale, Andrei Căpușan, Andrei Sava, Joshua Keyes și Alin Andrieș, în timp ce gazdele au rămas la final fără patru piese importante, tot pentru cumul de greșeli personale, Santana, Burlacu, Dogaru și Arteni.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: DeAllen Jackson -20 puncte, Adrian Movileanu -15 (3x3p), Alin Andrieș -17 (2x3p), Joshua Keyes -14, Andrei Damian -12 (1x3p), Andrei Căpușan -8, Radu Avramescu -7 (1×3), Andrei Sava -6, Florin Voiculeț -5, Șerban Bălan Halici -2. A mai jucat. Eduard Urdă.

Pentru CSM Ploiești au marcat: Cătălin Burlacu -50 puncte 4x3p), Adrian Tudor -4 Eugeniu Melnic -22, Angel Santana -8 (2x3p), Vlad Dogaru -9 (1x3p), Călin Dumitru -5, Alin Carabulea -4, Teodor Bărbuceanu -2, Antonio Crăciun -1.

Cuza Sport Brăila a rămas singura echipă neînvinsă și după această etapă, dar are un meci mai puțin jucat, cel din etapa I, reprogramat pentru miercuri 28 februarie de la ora 14.00, când vor juca la București cu CSO Voluntari.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Comentarii