Silviu Mares 11 noiembrie 2017

Meci nerecomandat cardiacilor, duminică după amiaă în Sala Polivalentă Danubius din Brăila. Cuza Sport Brăila a întâlnit în etapa a V-a din seria 3 a Ligii 1 la baschet masculin pe CS Dinamo 2 București. Meciul a fost cu multe răsturnări de scor, în care cele două echipe s-au bătut de la egal la egal. La finalul celor 4 sferturi scorul a fost egal, 86-86 și a fost nevoie de prelungiri pentru a fi stabilită învingătoarea. În over time elevii lui Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici s-au impus și au obținut al patrulea succes din acest sezon, scor final 94-91, după un meci spectaculos, cu faze gustate de publicul care nu s-a plictisit după mai mult de două ore cât a durat partida. De menționat că Dinamo București evoluează în aceeași formulă de echipă și în Liga Națională.

Dinamoviștii au început meciul cu un coș de 3 puncte marcat de Casale, apoi Stănescu a majorat scorul la 0-5. Primele puncte pentru Brăila au fost marcate de Keyes, 2-5 și 4-7. Cuza Sport a trecut prima dată la conducere pe tabela de marcaj după cinci minute și jumătate de joc, când Florin Voiculeț a marcat un coș și a primit și o ”liberă” suplimentară, iar scorul a devenit 16-15 pentru Brăila. Oaspeții au revenit la conducere, scor 17-18, iar cu un minut și jumătate înaintea finalului sfertului I Cuza Sport a avut prima dată un avans de 3 puncte, scor 23-20, dar primele 10 minute ale jocului s-au terminat la egalitate, 23-23.

Brăilenii au început foarte bine sfertul al doilea și în primele 4 minute s-au distanțat la 9 puncte, scor 32-23, bucureștenii marcând abia la acest scor primele puncte ale sfertului secund. După cinci minute și jumătate din acest sfert Cuza Sport și-a mărit avansul la 11 puncte, scor 38-27, având apoi și 13 puncte avans, scor 44-31, dar până la pauza mare dinamoviștii au marcat 9 puncte și brăilenii doar două, rezultatul fiind 46-40 după 20 de minute de joc.

Și sfertul al treilea a avut un început bun pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport, care în primele două minute și jumătate au luat un avans de 15 puncte pe tabela de marcaj, scor 57-42. Dar cum în baschet nici o diferență nu este prea mare, bucureștenii au recuperat treptat handicapul și de la 63-54 au ajuns în avantaj de două puncte, scor 63-65când mai erau de jucat 96 de secunde din acest sfert. Jackson a egalat, iar Andrieș a marcat un coș de trei puncte în ultimele secunde, menținând echipa brăileană în avantaj și la finalul sfertului III.

Ultimul sfert a fost dramatic. Dinamoviștii au marcat primii prin Neagoe, dar brăilenii s-au menținut în avantaj. Cea mai mare diferență de scor din acest sfert IV a fost de 6 puncte, scor 81-75, când mai erau 4 minute și jumătate din meci. Finalul n-a fost unul prea bun pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport și oaspeții au egalat la 83 când mai erau 39 de secunde de joc, apoi au ratat o ”liberă” prin Zaharie, când mai erau 10 secunde până la final, iar meciul a intrat în over time la scorul de 83-83.

Keyes a marcat primele două puncte din prelungiri, apoi tot el a marcat pentru 87-84. Zaharie a înscris un coș de la distanță și a restabilit egalitatea, pentru ca apoi Voiculeț să înscrie doar o dată de la linia de libere, iar Casale a marcat două puncte care au adus pe Dinamo în avantaj, 88-89. Cu 23 de secunde înaintea finalului reprizei de prelungiri Cuza Sport avea 4 puncte avans, 93-89, iar până la final Cioacătă a mai marcat două puncte de la linia de libere și Alin Andrieș a marcat apoi pentru 94-91.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Joshua Keyes -30 puncte, DeAllen Jackson -18 (1×3), Alin Andrieș -11 (2×3), Ciprian țelinoiu -10 (2×3), Adrian Movileanu -10 (2×3), Florin Voiculeț -7, Cristian Corneanu -6, Adrian Țocu -2. Au mai jucat: Șerban Bălan Halici și Dan Feraru.

Pentru Dinamo 2 București au marcat: Alin Zaharie -28 (5×3), Amadeo Casale -14 (2×3), Cornel Cioacătă -14, Mircea Neagoe -13, Cezar Stănescu -9, Andrei Iliescu -6, Andrei Vizitiu -4, Ștefan Bîrloveanu -3.

Următorul meci pentru Cuza Sport Brăila va fi duminică, 19 noiembrie, tot pe teren propriu, cu CS Universitar Ploiești, în ultima etapă a turului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii