Silviu Mares 10 ianuarie 2018

HC Dunărea a reușit să obțină o victorie la care puțini sperau, pe terenul echipei Corona Brașov. Echipa lui Florentin Pera, cu doar 14 jucătoare pe foaia de joc și cu un singur portar, a reușit să se impună la Brașov cu 33-31 (16-16).

Prima repriză a fost una echilibrată, în care debutul a aparținut gazdelor, iar din minutul 11 brăilencelor, care au avut și două goluri avantaj.

Primul gol al meciului a fost marcat de Tiron, dar Brăila a egalat rapid prin Shutska. S-a mers cap la cap, cu Corona la conducere și Brăila egalând, până în minutul 11, când HC Dunărea a trecut prima dată în avantaj după un contraatac finalizat de Alina Vătu, scor 5-6. În minutul 13 echipa pregătită de Florentin Pera a avut prima dată două goluri avans, după golul de 6-8 al Irynei Shutska Burtea. La scorul de 8-9 arbitrii au văzut o minge prinsă de Berescu în aut, iar Pera a primit o eliminare de două minute pentru proteste la decizia arbitrilor. Corona a egalat la 9 în minutul 17, după o aruncare de la 7 metri transformată de Eliza Buceschi. Brăila a revenit la două goluri avans în minutul 19 după un gol pe contraatac marcat de Berescu, scor 9-11. În minutul 25, după o minge aruncată cu boltă la poarta lui Hosu de Alina Vătu, dar care a lovit bara, Corona a egalat din nou dintr-un 7 metri transformat de Buceschi. Cu un minut și jumătate înaintea pauzei HC Dunărea a avut din nou două goluri avans, scor 14-16, dar Tiron și Tătar în ultimele secunde, au reușit să egaleze și scorul la pauză a fost 16-16.

În repriza a doua Chiricuță a marcat primul gol pentru Corona, dar Brăila a egalat imediat prin Shteriova. Chiper a readus Brașovul în avantaj , dar în minutul 34 Brăila a întors din nou rezultatul și să se desprindă la două goluri, după reușitele lui Munteanu, Berescu și Shteriova, scor 18-20. A fost rândul brașovencelor să întoarcă rezultatul, marcând 4 goluri consecutive și în minutul 41 să conducă prima dată la două goluri diferență, scor 22-20. Corona a avut ultima dată două goluri avans în minutul 45, 25-23, iar în minutul 49 Dunărea a revenit la conducere după golul Irynei Shutska, 26-27. În minutul 51 Alina Vătu și-a adus echipa prima dată într-un avantaj de trei goluri, scor 26-29. La scorul de 28-31 singurul portar al Brăilei, Adriana Medvedova a parat o aruncare de la 7 metri a Elizei Buceschi și la faza următoare Dunărea Brăila s-a desprins la 4 goluri după reușita Alinei Vătu, scor 28-32 în minutul 56. În minutul 58 elevele lui Pera au avut ultima dată 4 goluri avans, iar pe final Corona a mai redus din handicap, prin golurile marcate de fostul pivot al Brăilei, Timea Tătar, care au stabilit scorul final, 31-33 (16-16).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 goluri ( 2 de la 7 metri), Marija Shteriova -7, Iryna Shutska Burtea -6, Diana Munteanu -5, Dzyana Ilyna -3, Anamaria Berescu -3, Daniela Corban -1. În poartă Adriana Medvedova a avut 13 intervenții reușite. A mai jucat și Cristina Gheorghe, fără să înscrie nici un gol.

Pentru Corona Brașov au marcat: Eliza Buceschi – 8 goluri ( 6 de la 7 m), Laura Chiper -8, Bianca Tiron -7, Timea Tătar -4, Giorgiana Ciuciulete -2, Andreea Chiricuță -1 și Marinela Neagu -1.

În urma acestui rezultat HC Dunărea a urcat pe locul 6, cu 16 puncte, la egalitate cu HC Zalău, dar cu un golaveraj mai slab decât echipa lui Gheorghe Tadici.

În etapa a XII-a, penultima a turului, HC Dunărea va întâlni sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 17.30, în Sala polivalentă Danubius din Brăila, pe CSM București.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii