Silviu Mares 17 octombrie 2017

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat astazi ca liberalii au reusit sa centralizeze circa 2.000 de semnaturi de la cetateni pe cele doua petitii pe care le-au initiat. Reamintim ca liberalii au inițiat o campanie de strangere de semnaturi prin care solicita autoritatilor locale eliminarea taxei pe apa de ploaie si reducerea taxei de la salubritate de la 11 lei/persoana/luna, la 6 lei/persoana/luna.

Danaila a precizat ca toate aceste semnaturi vor sta la baza unor proiecte de hotarare privind reducerea, respectiv eliminarea taxelor amintite, dupa ce prima incercare a esuat, fiindca s-au opus la vot consilierii PSD, “la indemnul domnului primar Dragomir”.

Danaila a constatat, din discutiile pe care le-a avut cu cetatenii, ca unii dintre ei nu stiu ca si cei care locuiesc la bloc platesc taxa pe apa de ploaie, nu numai cei care locuiesc la case si sunt racordati la reteaua de canalizare. Liderul PNL Braila a spus ca este posibil ca unii locatari sa nu stie ca platesc aceasta taxa, fiindca ea nu este trecuta in mod explicit pe lista cu cheltuielile la intretinere, ce este afisata pe fiecare scara de bloc.

Liberalul a mai spus ca in cazul asociatiilor de proprietari, locatarii platesc taxa pentru doua tipuri de supafete, cea construita si cea din jurul blocului – fie ca aceasta din urma este betonata sau nu.

Comentarii