Silviu Mares 27 decembrie 2017

În ziua de Ajun, în jurul orei 1025, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila, aflându-se în misiune, s-a autosesizat cu privire la faptul că o persoană deţinea şi comercializa materiale pirotehnice la intersecţia străzilor Aleea Ştiinţei cu Radu Negru din municipiul Brăila.

În urma legitimării acestuia a fost identificat B.G., în vârstă de 30 ani din Braila, care deţinea într-o maşină de culoare albă, marca Dacia, următoarele articole pirotehnice:

-8 (opt) cutii articole pirotehnice a câte 100 buc. fiecare marca Pirat cu trei focuri.

– 47 (patruzeci şi şapte cutii) articole pirotehnice a căte 60 buc. fiecare marca Picolo Corsar.

-43 (patruzeci şi trei) artificii zburătoare luminoase marca Banana Blue Color.

– 33 (treizeci şi trei) artificii zburătoare marca Magical Shot.

Tot în aceeași zi, în jurul orei 1100, un alt echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila,  aflându-se în misiune, s-a autosesizat cu privire la o persoană necunoscută, de sex feminin, care deţinea şi comercializa materiale pirotehnice la Piaţa Halelor din municipiul Brăila.

În urma legitimării acesteia a fost identificată I. A., în vârstă de 49 ani, din Braila ce deţinea în mai multe pungi de plastic, si comercializa trecătorilor din zonă următoarele materiale pirotehnice:

– 3 (trei) cutii articole pirotehnice a câte 100 buc. fiecare marca Corsair cu trei focuri.

– 10 (zece) cutii articole pirotehnice a câte 60 buc. fiecare marca Corsair cu un foc.

– 11 (unsprezece) petarde marca Tropic Circo Blitz.

– 12 (doisprezece) petarde marca Fire Show.

– 5 (cinci) artificii luminoase marca Cactus Rain.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, folosirea de materiale explozive executate fără drept ”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Cei doi au fost predaţi lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Braila pentru continuarea cercetărilor.

Comentarii