Silviu Mares 28 decembrie 2017

Miercuri, 27 decembrie 2017, în jurul orei 1000, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila, aflându-se în misiune, la intersecţia străzilor Odobeşti şi Cloşca din cartierul Nedelcu Chercea, municipiul Brăila, s-a autosesizat cu privire la o persoană necunoscută, de sex masculin, care deţinea mai multe pachete ţigări, fară marcaje fiscale, a căror provenienţă nu a putut fi justificată în condiţiile legii.

În urma legitimării acestuia a fost identificat numitul C.S., în vârstă de 52 ani din Braila ce avea asupra sa un număr de 120 pachete ţigarete, fără timbru de accize, marca ASHIMA.

În cauză au fost întocmite acte de sesizare pentru săvârşirea unor fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, completată de prevederile art. IX, pct. 2 din  OUG 54/23.06.2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.            

Numitul C.S. a fost predat lucrătorilor de poliţie din cadrul „Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice” al I.P.J. Braila pentru continuarea cercetărilor.

Comentarii