Silviu Mares 23 decembrie 2017

A treia ediție a Cupei Moș Crăciun la fotbal în sală și prima organizată de Comisia de specialitate din cadrul AJF Brăila, a fost câștigată de Viitorul Ianca. Echipa antrenată de Viorel ciucașu a trecut în finală, după loviturile de departajare, de Pretenașii, câștigătorii ediției de anul trecut.

În semifinalele de joi seară, Viitorul Ianca a învins cu 5-2 (3-2) pe AS Kinder. Ianca a deschis scorul în minutul 9 prin Ionuț Smeu, iar în minutul 11 Octavian Cireș a majorat avantajul echipei antrenate de Viorel Ciucașu. După numai câteva secunde Iulian Bogoș a redus din handicap, iar în minutul 16 Andrei Crăciun a refăcut avantajul de două goluri pentru Viitorul. Scorul primei reprize a fost stabilit de Viorel Tănase în minutul 18, iar un minut mai târziu Costel Roșu a ratat șansa egalării șutând în bara porții apărate de Denis Jalbă. În minutul 22 Andrei Crăciun a marcat pentru 4-2 dintr-o lovitură de pedeapsă, iar cu două minute înaintea finalului tot el a marcat ultimul gol al meciului, după ce l-a driblat și pe portarul Dudulea.

În al doilea meci din semifinale Pretenașii au câștigat cu 7-3 (2-0) meciul cu FC Buzăului. Meciul a fost controlat de la început de fosta campioană. Liviu Boariu a deschis scorul în minutul 8, iar în minutul 19 Baciu a marcat pentru 2-0. După pauză Liviu Boariu a majorat diferența, apoi Vasile Gheorghe a marcat pentru 4-0 și 5-0. În minutul 28 FC Buzăului a redus din handicap prin golul marcat de Sergiu Simion, dar în minutul 36 Pascu a refăcut diferența de cinci goluri. În minutul 38 Draghia a marcat pentru 6-2, după care Paul Ioan a înscris golul de 7-2. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Cristi Mitrea, portarul celor de la FC Buzăului, care a marcat din poartă în poartă.

Vineri seara, în prezența a circa 800 de spectatori, s-au jucat cele două finale ale competiției. În finala mică s-au întâlnit AS Kinder și FC Buzăului. La finalul celor două reprize scorul a fost egal, 2-2 (1-1). Kinder a deschis scorul în minutul 4 prin Iulian Bogoș, iar în minutul 17 Adrian Manole a egalat. În minutul 32 Kinder a revenit la conducere prin golul marcat de Costel Roșu, dar în minutul 39 Buzăului a egalat prin Simion și a dus meciul la loviturile de departajare. Kinder a marcat de trei ori, iar FC Buzăului doar de două ori și meciul s-a terminat cu scorul de 5-4 pentru Kinder.

Până la finala mare s-a mai jucat un meci între echipele de copii de la Academia Stars și Luceafărul, un meci în care au fost mulți copii care au demnstrat că au calități și pot ajunge fotbaliști.

Finala mare a adus față în față pe Viitorul Ianca și Pretenașii. Meciul a fost abordat prudent de ambele părți, iar cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare. N-au lipsit nici marile ocaii la cele două porți, ratându-se de câteva ori din poziții foarte bune. După timpul regulamentar scorul a fost 0-0 și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Vasile Gheorghe de la Pretenașii a ratat prima lovitură de la 7 metri, care avea să fie decisivă. Crăciun, Smeu și Cazan au marcat pentru Viitorul, iar pentru Pretenașii au marcat Moldoveanu și Pascu.

La finalul competiției primele trei echipe au primit cupe, medalii și diplome. Andrei crăciun a primit titlul de golgheter al competiției, iar Denis Jalbă, tot de la Viitorul Ianca a fost desemnat cel mai bun portar. Gheorghe Vasile de la Pretenașii a fost desemnat cel mai tehnic jucător.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Comentarii