Silviu Mares 6 ianuarie 2017
Viscolul a afectat si manifestarile de Boboteaza
Viscolul a afectat si manifestarile de Boboteaza

Pentru prima dată după mulți ani, sfințirea apelor de Bobotează și recuperarea crucii din Dunărea, nu a mai avut loc la Brăila din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Din cauza drumurilor închise în județul Brăila, la slujba de Bobotează de la Catedrala Nașterea Domnului a lipsit Înalt Prea Sființia Sa dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. 

Doar vreo 200 de brăileni s-au încumentat să iasă din casă pe ninsoare și viscol pentru a asista la slujba de Bobotează care s-a desfășurat în acest an la Catedrala Nașterea Domnului, unde au fost prezente și oficialitățile locale. În fața Catedralei au fost aduse 3 butoaie cu aghiazmă și o cisternă, de unde brăilenii au putut să își i-a apa sființită, numită și Aghiazma Mare.

Putem stropi cu Aghiasma cea mare casa, curtea si gradina, vitele si chiar ogoarele si livezile noastre, pentru a le feri de rele. In caz de boala, putem, de asemenea, sa gustam din ea cu credinta. Caci apa aceasta, avand intr-insa darul si puterea dumnezeiasca a Sfantului Duh, a facut adesea multe minuni, insanatosind bolnavi, tamaduind rani, aparand de rele, de necazuri si de primejdii.

Comentarii