Silviu Mares 12 august 2017
Zilele Brailei in plina desfasurare
Zilele Brailei in plina desfasurare

Începând de joi Brăila a îmbrăcat haine de sărbătoare. Primele evenimente au început să se desfășoare și au atras deja brăilenii să le admire. Printre cei cărora li s-a acordat o mare atenție sunt copiii, care au parte în aceste zile de un festival de teatru ce se desfășoară în mai multe locații din municipiul Brăila.

Pe Esplanada Dunării a început Festivalul de folclor Lină Chiralină, care își va desemna astăzi câștigătorii. Vineri după amiază, de la ora 17.30, a avut loc Parada costumelor populare la care au fost prezente ansamblurile prezente la acest Festival. Parada s-a desfășurat pe traseul Colegiul Edmond Nicolau – Bariera Călărașilor – Piața Indpendenței, apoi participanții și spectatorii s-au adunat pe Esplanadă pentru o nouă seară de concurs.

Pe strada Mihai Eminescu, în zona Teatrului Maria Filotti, au fost amplasate tarabele de antichități, în cadrul Târgului Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor. Anticari veniți din toată țara și-au expus colecțiile de monede şi bijuterii, picturi mai vechi şi mai noi, aplice, sfeşnice şi obiecte de mobilier din lemn masiv.

Pe Faleza Dunării, s-a deschis Târgul Meşterilor Populari, care se dorește o manifestare diferită de evenimentele similare organizate anii trecuţi în Brăila. Diferenţa este făcută numărul mare de participanţi, dar şi de produsele oferite de aceştia, confecționate de ei și nu din cele importate.

Meşterii populari au la vânzare de la ii şi cămăşi tradiţionale, până la ceramică decorativă, covoare de lână, jucării din lemn, căciuli de blană, chimire sau portofele din piele. Un meșter popular din zona Neamțului oferă ţesături specifice zonei Moldovei, realizate la gherghef, cămăşi şi ii cusute manual, catrinţe sau împletituri din sfoară.

Totodată, Primăria a interzis fumul de la grătare pe Faleza Dunării, după ora 18.00, pe timpul Zilelor Brăilei şi a altor evenimente culturale de peste an. Proprietarii teraselor care nu respectă decizia riscă să fie evacuaţi şi să rămână fără autorizaţie de funcţionare. Consilierii locali au adoptat vineri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, completarea Capitolului V din “Regulamentul de închiriere a bunurilor ce aparţin domeniului public al Municipiului Brăila”.

Manifestările dedicate Zilelor Brăilei continuă și în zilele de 12-15 august, după următorul program.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii