Silviu Mares 9 mai 2017
Ziua Independentei si Ziua Victoriei, celebrate astazi la Braila
Ziua Independentei si Ziua Victoriei, celebrate astazi la Braila

Pe 9 mai 2017 s-au împlinit 140 de ani de la proclamarea „Independenţei de Stat a României”. Tot în această zi se mai sărbătoresc „Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-AL Doilea Război Mondial” şi „Ziua Europei”.

Aceste evenimente au fost marcate la Brăila printr-un ceremonial militar religios la mormintele eroilor din incinta Cimitirului „Sfântul Constantin”.
Programat inițial de la ora 11.00, evenimentul a fost reprogramat de la ora 14.00, datorită condițiilor meteo. Ceremonialul a debutat cu Semnalul Trompetului. Acesta a fost urmat de marşul de întâmpinare, prezentarea onorului şi salutul Drapelului de Luptă, după care s-a intonat Imnul de Stat al României.

Evenimentul a continuat cu slujba religioasă, oficiată de un sobor de preoţi, după care Mădălina Cochino, prefectul judeţului, şi generalul de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Garnizoanei Brăila, au rostit alocuţiuni.

La Osuarul Central, au fost depuse coroane și jerbe de flori de către oficialitățile civile și militare brăilene, precum și partide politice.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii