Anamaria Corneanu 25 martie 2014
Ziua mondiala a teatrului, sarbatorita la TMF
Ziua mondiala a teatrului, sarbatorita la TMF
Ziua mondiala a teatrului, sarbatorita la TMF

In acest an, pe 27 martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Evenimentul va fi marcat şi la Brăila, unde conducerea Teatrului „Maria Filotti” vă invită la recitalul ELOGIO DE LA DANZA, susţinut de  Ion Bogdan Ştefănescu (flaut) şi Costin Soare (chitară). Evenimentul este programat joi, în  Sala Mare, începând cu ora 18.00. Intrarea în sală se va face exclusiv în baza invitaţiilor emise de Teatrul „Maria Filotti” în limita  locurilor disponibile . 

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. În fiecare an, în această zi, o  personalitate marcantă a teatrului mondial este chemată să adreseze un mesaj întregii comunităţi teatrale şi spectatorilor de pretutindeni. Acest mesaj va fi transmis şi publicului brăilean în seara de 27 martie.

Conducerea Teatrului „Maria Filotti” va invită să audiaţi un  recital de muzică clasică susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de chitaristul Costin Soare, într-un program incitant intitulat Elogia de la Danza.  Prietenia artistică dintre Ionuţ Ştefănescu şi Costin Soare generează expresii inedite pe tărâmul muzicii. Fiecare îşi are propria carieră: Ion Bogdan Ştefănescu a debutat ca solist cu orchestra, în anul 1983 (la 14 ani ), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din 1983 şi până în prezent, susţine numeroase recitaluri şi concerte, ca solist, în România şi în străinătate: Anglia, Franţa, Spania, Cehia, Coreea de Nord, Japonia, U.S.A, Ungaria, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Suedia, Norvegia etc.

Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază, de interpret şi pedagog al chitarei. Ca interpret, a susţinut recitaluri şi concerte în ţară (Ateneul Român, Sala Radio, în sălile de concerte ale filarmonicilor din Ploieşti, Braşov, Arad, la Palatul Şuţu din Bucureşti etc.) şi în străinătate (Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia). Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renaştere şi Baroc şi până la lucrări de muzică modernă şi contemporană, muzică sud-americană ş.a.m.d.

Purtaţi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi se regăsesc  într-un proiect comun ce se plasează sub semnul autenticităţii emoţiei.

Comentarii