Silviu Mares 22 aprilie 2013
Alexandru Nazare spune ca USL-ul calca in picioare managementul privat
Alexandru Nazare spune ca USL-ul calca in picioare managementul privat
Alexandru Nazare spune ca USL-ul calca in picioare managementul privat

PDL depune o motiune simpla impotriva Guvernului cu privire la managementul privat al institutiilor de stat, intrucat implementarea acestui proiect a esuat. Alexandru Nazare a vorbit despre atitudinea USL despre care spune ca pericliteaza economia nationala.

Vicepresedintele PDL atrage atentia asupra incalcarilor legislative practicate de Guvernul Ponta in ceea ce priveste implementarea managementul privat la institutiile de stat. „Guvernul Ponta a calcat in picioare Ordonanta 109, Ordonanta care statua modul in care se pune in practica managementul privat si putem constata ca nu am avut nici independenta acestor manageri privati, cum nu am avut nici o procedura de selectie transparenta. De fapt, managerii acceptati de partid, acceptati de USL sunt cei care se bucura de stabilitate, iar cei care nu sunt obedienti fata de USL sunt cei care sunt dati afara. Unii au demisionat deja, unii sunt pe cale sa demisioneze. In orice caz, probabil ca viziunea USL in implementarea managementului privat este una in care toate talentele, geniul, din acest punct de vedere, e concentrat undeva in Kiseleff sau Aviatorilor”, a declarat acesta.
Totodata, vicepresedintele PDL a afirmat ca se poate observa cum orgoliile si lupta pentru influenta in cadrul USL au tergiversat procesul de implementare al managementului privat, astfel incat nici la ora actuala companiile de stat monitorizate, in numar de 19, nu au conducerile numite. Mai mult, Alexandru Nazare a facut in o scurta trecere in revista a celor trei tipuri de manageri privati in viziunea USL. “Cerem domnului vice-prim-ministru Chitoiu, cel care ar trebui sa coordoneze ministerele economice, sa vina in Parlament cu un raport complet asupra respectarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Reluarea imediata a procedurilor in acele cazuri unde numirile au inclus persoane implicate politic si fara o experienta relevanta pentru managementul unei companii. Ministrii care au in coordonare companii de stat (Fenechiu, sova, Vosganian, Nita, Nica) sa isi asume responsabilitatea numirii unui management profesionist, eficient la conducerea acestora astfel incat bugetul de stat sa nu mai fie impovarat de arieratele acumulate. Asigurarea unui management profesionist, pe criterii identice celor care functioneaza in mediul privat este singura sansa pentru ca economia Romaniei sa revina la rate de crestere conform poten?ialului (adica 4-5% pe an), iar competitivatea noastra in raport cu celelalte state membre UE sa creasca.”, a incheiat Alexandru Nazare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.