Silviu Mares 27 martie 2014
Aplicatie pentru smartphone “Nicusor de la Braila”.
Aplicatie pentru smartphone “Nicusor de la Braila”.
Aplicatie pentru smartphone “Nicusor de la Braila”.

Doi brăileni, Danca Adrian şi Hornea Marcel, amândoi în vârstă de 18 ani , elevi ai Liceului Teoric “Nicolae Iorga” , la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, au avut parte de un real success în urma creării unei aplicaţii pentru smartphone.

Cei doi tineri, pasionaţi de informatică , au început printr-o joacă să lucreze în diferite medii de programare, învăţând şi dobândind singuri toate cele cunoscute în momentul actual. Apogeul l-au atins acum o lună, când au realizat o aplicaţie dedicata smartphonurilor numită “Nicuşor de la Brăila”, jocul fiind o satiră. Datorită acestui personaj şi originalităţii ideii lor, aplicaţia a avut o expansiune incredibilă în cadrul “Android Market”.

Proiectul a început pe data de 1 martie şi a fost făcut public şi oferit spre descărcare fără niciun cost pe data de 6 martie. Pe 13 martie, jocul a ajuns pe locul 65 în topul celor mai downloadate aplicaţii. În mod surprinzător, creaţia a urcat la doar o săptămână pe locul 4 în cadrul aceluiaşi top.

Pe viitor, cei doi tineri îşi propun îmbunătăţiri în cadrul jocului prin adăugarea de teme şi fundaluri, preluate din diferite ţări.

 

Comentarii