Silviu Mares 29 iulie 2017
Bianca Toader locul 7 la FOTE
Bianca Toader locul 7 la FOTE

În perioada 23 – 29 iulie a.c., 22 de atleți au reprezentat România la Festivalul Olimpic al Tineretului European care s-a desfășurat la Gyor, în Ungaria. Printre atleții care au făcut parte din echipa Olimpică de Atletism a României care a participat la cea de-a XIV-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), s-a aflat și brăileanca Bianca Elena Toader.

Sportiva pregătită de profesorul Nicu Roată a concurat la FOTE în proba de 100 metri garduri, dar și în primul schimb al ștafetei României de 4×100 metri plat.

La 100 metri garduri, Bianca Toader s-a calificat în finală după ce în semifinale a terminat pe locul 4 în serie, cu timpul de 13.75 secunde. În finală a alergat pe culoarul 1 și deși a avut cel mai bun timp de reacție dintre cele 8 finaliste, a terminat cursa pe locul 7, cu timpul de 14.19 secunde. De remarcat că timpul realizat în semifinală este un nou record personal pentru Bianca Toader, sportivă legitimată la LPS Brăila/CSM Onești și pregătită de profesorul Nicu Roată.

Bianca Toader a alergat în primul schimb al ștafetei României de 4×100 metri. În semifinală, ștafeta țării noastre, cu Bianca în primul schimb, s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 47.83 secunde, iar în finală nu au terminat cursa.

În iarnă, Bianca Toader a reușit să doboare recordul național de junioare 2 la 60 metri garduri, iar cu rezultatele internaționale, locul 15 la Campionatul Mondial de juniori 2 de la Nairobi, locul 5 la concursul internațional din Ucraina și acum locul 7 la FOTE, anul 2017 a fost unul bun, care promite pentru anul următor rezultate și mai bune pentru atleta brăileancă, care a împlinit 16 ani pe 18 mai anul acesta.

Comentarii