Silviu Mares 27 noiembrie 2018
Campania „Casele noastre sunt depozite de vechituri?” se desfășoară până pe 29 noiembrie

Primăria Municipiului Brăila organizează o noua acțiune de colectare a deșeurilor electrice si electronice (DEEE) de la cetățeni. 

Organizatorii campaniei „Casele noastre sunt depozite de vechituri?” oferă servicii gratuite de colectare și preluare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Româna pentru Reciclare – RoRec.

În perioada 21-29 noiembrie 2018, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă intre orele 10.00-16.00 prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800, număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere,  4 cafetiere, 4 mașini de călcat.

Pentru aparatele electrice și electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenții pot primi Tichete Cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru mașini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau mașini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).

Această campanie face parte dintr-o lungă colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu  Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice.

Prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc joi 29 noiembrie, ora 11.00, în Piața Independenței, pe platoul Primăriei.

Comentarii