Silviu Mares 22 iunie 2014
Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi
Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi
Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi

Conferinţa Afaceri.ro, care s-a desfăşurat vineri, 20 iunie, s-a dovedit a fi o întâlnire la care mediul de afaceri brăilean a primit idei, soluţii şi provocări din partea unor lectori cu experienţă în diverse domenii de actualitate. Evenimentul şi-a propus să furnizeze informaţii practice despre antreprenoriat, surse de finanţare şi noi tehnologii. Seria de conferinţe Afaceri.ro îşi propune să dezvolte o platformă naţională, dar cu prezenţa locală care să ofere participanţilor acces la informaţii, dezbateri şi servicii din domeniul afacerilor.

 

Vineri, la conferinţă Afaceri.ro Brăila, directorul general al Regiei Autonome “Administraţia Zonei Libere Brăila”, Mircea Florin, a precizat că întrevederea a reprezentat o reuşită pentru faptul că în acelaşi loc au participat oameni din domeniul afacerilor care au avut ocazia de a se cunoaşte şi de a-şi prezenta afacerea proprie.
Mircea Florin a precizat:

Brăila este un judeţ preponderant agricol, cu tradiţie economică străveche, de când era port, principala poartă pe care intrau mărfurile pentru întreaga Românie. Acest lucru, pe parcurs, s-a diminuat, apoi a mai crescut. Conform statisticilor, au început să crească importurile şi exporturile prin portul Brăila, vama Brăila, acest lucru fiind important pentru noi, deoarece o parte di bani rămân în acest oraş. Zona Liberă Brăila a fost iniţial înfiinţată în 1836, ulterior, schimbându-se regimul politico-administrativ, s-a desfiinţat. În 1994, printr-o hotărâre de Guvern, s-a reînfiinţat Zona Liberă Brăila ca structură de sprijin pentru afaceri, prin care s-a dorit ajutarea investitorilor. Activităţile desfăşurate la acea vreme erau de concesionare terenuri, pe parcurs, având în vedere schimbările din domeniul economic care au apărut, dar şi oportunităţile, noi, cei de la Zona Liberă Brăila, am decis să nu ne mai adresăm numai întreprinderilor foarte mari, ci să ne adresăm şi întreprinderilor mici şi mijlocii (n.r. – IMM), pentru că în Brăila sunt peste 6.500, conform datelor statistice referitoare la depunerea bilanţului de activitate. Astfel, ca structură de sprijin pentru afaceri, am decis să ajutăm acest segment. Uşor am reuşit să facem un cadru propice pentru a ne desfăşura activitatea: sală de conferinţe, birouri, spaţii publicitare. În ultimul an am iniţiat un proiect important – “Crearea unui incubator de afaceri la Brăila”, prin intermediul căruia vrem să sprijinim 20 de IMM-uri, să le acordăm facilităţi conform legislaţiei în vigoare, pentru a creşte economic şi ulterior să aducă din ce în ce mai mulţi bani la bugetul local. Important este ca mediul de afaceri, pentru cei care activează în această zonă, să se dezvolte. Noi vă vom oferi consultanţa necesară, alăturându-se Camera de Comerţ, Agenţia de Dezvoiltare Regională Sud-Est, Centrul de Dezvoltare a IMM-urilor, Oficiul Teritorial al IMM-urilor din Regiunea Sud-Est. Seria de conferinţe Afaceri.ro îşi propune să dezvolte o platformă naţională, dar cu prezenţa locală care să ofere participanţilor acces la informaţii, dezbateri şi servicii din domeniul afacerilor. Anul trecut au fost organizate 9 conferinţe, iar în acest an sunt programate peste 20 de evenimente. Începând din acest an, Afaceri.ro se extinde şi pe plan extern (Tel Aviv, Bălţi, Londra), tocmai în ideea de a asigura contacte directe între comunităţile de afaceri regionale din România şi mediile interesate din exterior. Conferinţele au scopul de a deveni o platformă de acces la servicii utile companiilor (strategii de comunicare, finanţări, etc.).

Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi
Conferinta Afaceri.ro, o reusita pentru afaceristi

Printre cei prezenţi s-au aflat importanţi oameni de afaceri şi specialişti din domeniu, precum: Alexandru Lăzescu – analist economic, Dana Ghineţ – manager partener la Acces Project Investments, Costin Sorici – managing Partner la Project Management Solutions SRL, Rodica Lupu – managing partner la Loop Operations, Radu Nechita – trainer mentor training, Costi Cozma – team leader CH2M HILL. Partenerii evenimentului au fost: Acces Project Investments, Exonia, Autonom, Gramma Wines, Euromonitor International, Finantare.ro, PlanDeAfacere.ro, Managementul-proiectelor.ro, Economiaonline.ro, Asigurari.ro, Intreprinzatori.ro, Meteo.ro.

Comentarii