Silviu Mares 14 decembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA14 decembrie 2012

Consatean cercetat pentru lovire. Ieri, localnica M.L., de 46 de ani, a reclamat la Postul de Politie Comunal Zavoaia faptul ca, in ziua anterioara, a fost lovita de consateanul C.M., de 27 de ani.

Politistii au efectuat cercetari si audieri in cauza si au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Politistii i-au intocmit dosar penal pentru distrugere si amenintare. Ieri dimineata, D.G., de 48 de ani, din Braila, a reclamat la Politie faptul ca P.I., de 41 de ani, din municipiu, in timp ce se afla in incinta unei societati comerciale, unde are aparate cu jocuri electronice, i-a distrus, prin lovire, cu piciorul aparatele, facandu-l nefunctional pe unul dintre ele, si l-a amenintat cu acte de violenta.

Politistii au efectuat cercetari, au stabilit ca prejudiciul este in valoare de 10.000 de lei, iar in cauza au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere si amenintare.

Nepoti reclamati pentru furt. Ieri, A.E., de 82 de ani, domiciliata in Braila, a reclamat la Politia Municipiului Braila faptul ca nepotii ei, A.T., de 23 de ani, si A.M., de 24 de ani, care locuiesc la aceeasi adresa cu ea, in ziua de 8.12.2012, i-au sustras cardul bancar, pe care aceasta primea pensia si, ulterior, in ziua de 12.12.2012, au retras, fara acordul ei, suma de 550 de lei.

Din cercetarile efectuate de politisti, a rezultat faptul ca A.M. a sustras cardul bunicii sale si i l-a dat fratelui sau, care a scos banii de pe card, impartindu-i in mod egal.

In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Politistii au identificat autorul furtului. Politisti de la Biroul de Investigatii Criminale – linia de munca Furturi din auto, au continuat cercetarile in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti si l-au identificat pe A.C., din municipiu, caruia i-au probat ca, in noaptea de 3 spre 4 august 2012, profitand de faptul ca portiera dreapta a unei autoutilitare era neasigurata, a sustras din interior doua telefoane mobile si un portofel cu documente personale.

Dosarul cauzei a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de incepere a urmaririi penale, urmand ca cercetarile sa continue cu autorul in stare de liberate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Prejudiciul, in valoare totala de 300 de lei, a fost recuperat in proportie de 50 la suta.

Dosar penal pentru evaziune fiscala. In ziua de 22 octombrie a.c., Administratia Finantelor Publice Braila a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Braila cu privire la P.K.. de 40 de ani, administrator al unei societati comerciale, care, in perioada noiembrie 2011 – septembrie 2012, a retinut si nu a virat, cu intentie, in termen de 30 de zile de la scadenta, sumele reprezentand impozitele sau contributiile cu retinere la sursa.

Ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, au efectuat cercetari si au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de Art. 6, din Legea 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala, prejudiciul fiind de aproape 6.000 de lei.

Actiune pentru verificarea legalitatii vanzarii brazilor. Ieri, politisti de la Serviciul si Biroul de Ordine Publica, in cooperare cu reprezentanti de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Focsani, Directia Silvica Braila si Garda de Mediu – Comisariatul Judetean Braila au actionat in pietele agroalimentare din municipiu si in zonele adiacente acestora, pentru prevenirea si combaterea actelor sau faptelor ilegale asociate din circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, in special, a pomilor de Craciun.

Fortele participante au efectuat verificari la  patru agenti economici, au legitimat cinci persoane si au constatat o contraventie, pentru care au aplicat sanctiune contraventionala, in valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

De asemenea, au fost ridicati, in vederea confiscarii, 11 molizi, in valoare de 600 de lei, care au fost predati reprezentantului Ocolului Silvic Lacu-Sarat, in vederea valorificarii in conditiile legii.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In ziua de 13 decembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 43 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 11.130 lei, au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere si au retras un certificate de inmatriculare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.