Silviu Mares 7 ianuarie 2013
DNA ancheteaza cazul SC Construct Active Media SRL Braila, favorizata in reabilitarea Vilei ''Stejarul'' din Padurea Garboavele
DNA ancheteaza cazul SC Construct Active Media SRL Braila, favorizata in reabilitarea Vilei ''Stejarul'' din Padurea Garboavele
DNA ancheteaza cazul SC Construct Active Media SRL Braila, favorizata in reabilitarea Vilei ”Stejarul” din Padurea Garboavele

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a Simonei Gampe-Craciunescu, director al Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Galati in perioada comiterii faptelor, pentru ca a favorizat SC Construct Active Media SRL Braila cu ocazia derularii procedurilor de achizitii publice pentru atribuirea unui contract de lucrari privind reabilitarea Vilei ”Stejarul”, din incinta Centrului de Agrement Garboavele, in valoare de peste 100.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, in sarcina Simonei Gampe-Craciunescu s-au retinut: abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Florin-Dan-Emil Palimariu, director tehnic la SC Fidalus Construct SRL Galati, Elena Chius-Palimariu, administrator al societatii, si Felix-Eusebiu Sirghei, director general al SC Construct Active Media SRL Braila.
SC Construct Active Media SRL Braila a fost implicata in urma cu cativa ani si intr-un scandal legat de reabilitarea unor institutii scolare din municipiu cu banii europeni atrasi de Primaria Braila.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in 2008, inculpata Gampe-Craciunescu, cu ocazia derularii procedurilor de achizitii publice pentru atribuirea unui contract de lucrari privind reabilitarea Vilei ”Stejarul” din incinta Centrului de Agrement Garboavele, judetul Galati, cu incalcarea legislatiei, a favorizat interesele SC Construct Active Media SRL Braila, urmarind ca fondurile bugetare alocate sa fie directionate in mod ilegal catre SC Fidalus Construct SRL Galati, firma controlata de inculpatii Florin Palimariu si de mama sa Elena Chius Palimariu.
“In acest scop, inculpata i-a determinat pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul DJT Galati sa atribuie acest contract SC Construct Active Media SRL prin incalcarea, din eroare, a atributiilor de serviciu. In demersul sau, inculpata a fost ajutata de reprezentantii firmelor beneficiare. (…) Desi contractul de lucrari a fost atribuit SC Construct Active Media SRL Braila, reprezentantul acestei firme Felix Sirghei a subcontractat aceste lucrari catre SC Fidalus Construct SRL in mod ilegal. In schimb, el a primit de la inculpatii Palimariu, cu titlu de mita, suma de aproape 20.000 lei, reprezentand contravaloarea garantiei de executie retinute de DJT Galati, din valoarea contractului de achizitie publica”, sustin procurorii.
In aceasta modalitate, DJT Galati a fost prejudiciata cu suma de aproximativ 375.000 lei, echivalentul a peste 100.000 euro, iar un alt agent economic a fost exclus din procedura de atribuire a licitatiei.
In cursul lunii februarie 2008, anterior atribuirii acestui contract, inculpata a comunicat lui Palimariu ca institutia pe care o conducea avea in plan sa realizeze respectivele lucrari de reabilitare, in scopul atribuirii lucrarilor catre firma acestuia SC Fidalus Construct SRL Galati si oferindu-i posibilitatea de a pregati o parte din documentatia de participare la procedura de achizitie publica.
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Galati s-a constituit parte civila cu suma de peste 335.000 lei, reprezentand prejudiciul cauzat institutiei prin incheierea si derularea contractului de proiectare si executie reabilitare vila ”Stejarul” din cadrul Centrului de Agrement Garboavele si nerecuperat pana in prezent.
La randul sau, societatea comerciala exclusa de la licitatie s-a constituit parte civila cu suma de peste 288.000 lei + TVA.
In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatilor Florin Palimariu, Elena Chius Palimariu si Felix Sirghei, pe numele inculpatei Gampe Craciunescu nefiind gasite bunuri in proprietate. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.