Silviu Mares 9 mai 2013
Dupa Voicu urmeaza Badalan
Dupa Voicu urmeaza Badalan
Dupa Voicu urmeaza Badalan?

*Badalan a ramas in decembrie 2012 cu titlul de cetatean de onoare ca “sa nu se creeze un precedent”*

Presedintele Traian Basescu a retras joi Ordinul “Virtutea Militara” in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, acordat in 2002 lui Catalin Voicu de catre Ion Iliescu. Traian Basescu si-a explicat aceasta retragere a decoratiilor prin “Decizia Penala nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei”, in care fostul senator PSD a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare.
Catalin Voicu a fost decorat in doua randuri de presedintele Ion Iliescu, cu Virtutea Militara in grad de Comandor si Virtutea Militara in grad de Cavaler.
Fostul senator PSD, Catalin Voicu, a fost condamnat definitiv si irevocabil, in 22 aprilie, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Instanta suprema a decis sa majoreze pedeapsa din prima instanta cand Voicu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Braila, din 18 decembrie 2012, consilierul PP-LC, Ene Tache, a inaintat un proiect de hotarare prin care a cerut retragerea titlului de Cetatean de Onoare a fostului sef al Statului Major, Eugen Badalan, condamnat si el la 4 ani de inchisoare, dar cu suspendare. In apararea lui Badalan au sarit, evident, colegii sai de partid Daniel Mitrofan si Marian Fusea, dar si consiliera independenta Simona Draghincescu.
“Eu cred ca acum noi cream precedente si nu este cazul. Aici este o lupta personala si nu este cazul sa o ducem in cadrul CLM. Domnul Badalan a facut destule lucruri frumoase pentru Braila. Ar trebui ca pe viitor sa ne uitam cu mai multa atentie atunci cand acordam astfel de titluri”, declara atunci Daniel Mitrofan, presedintele organizatiei municipale a PDL Braila.
Ene Tache a spus ca nu este vorba despre o razbunare personala, ci despre o ilegalitate pe care a comis-o Badalan si care nu ii face cinste nici lui si nici Brailei. Proiectul nu a trecut insa, impotriva votand tot grupul de consilieri USL, PDL si Simona Draghincescu. De la vot s-au abtinut cei patru consilieri PP-DD si cei doi ai partidului PP-LC si asta nu pentru ca si-ar dori cu adevarat retragerea titlului, ci pentru ca si-au dorit sa isi exprime optiunea prin vot secret.
Acum, la sase luni de cand a fost respins acel proiect de hotarare, Simona Draghincescu s-a razgandit si vrea ea sa initieze un proiect de hotarare pentru retragerea titlului de cetatean de onoare al miunicipiului Braila, fostului deputat Eugen Badalan. Si are si un precedent. Cel al fostului senator Catalin Voicu, caruia Traian Basescu i-a retras decoratiile acordate de Administratia Prezidentiala la incepulul anilor 2000, in regimul Ion Iliescu. Iar un astfel de demers i-ar mai aduce ceva capital electoral consilierei independente, Simona Draghincescu.

Comentarii

1 thought on “Dupa Voicu urmeaza Badalan?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.