Silviu Mares 21 decembrie 2012
Lumanare de doi metri aprinsa in fata hotelului Intercontinental in memoria eroilor Revolutiei
Lumanare de doi metri aprinsa in fata hotelului Intercontinental in memoria eroilor Revolutiei
Lumanare de doi metri aprinsa in fata hotelului Intercontinental in memoria eroilor Revolutiei

Reprezentantii Asociatiei Dreptate si Adevar au aprins astazi dupa-amiaza, in fata hotelului Intercontinental din Capitala, in locul unde in 1989 a fost construita „baricada de la Intercontinental”, o lumanare de doi metri inaltime.

Lumanarea a fost aprinsa de presedintele Asociatiei, Iulian Surugiu, cu dorinta ca aceasta sa arda toata noaptea. „Lumanarea va ramane pana se va topi toata. Vom avea grija sa nu se stinga. Sunt sigur ca se vor gasi destui oameni de bine care sa o reaprinda daca o va stinge vantul. Sunt sigur totusi ca in noaptea aceasta va arde in continuu”, a spus Iulian Surugiu.

Dupa aprinderea lumanarii a fost tinuta o slujba de pomenire, de trei preoti din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Sectia Asistenta Religioasa.

O manifestare comemorativa dedicata martirilor Revolutiei din decembrie 1989 va avea loc sambata, in Piata Independentei din Braila, locul unde in urma cu 23 ani ?i-au pierdut viata 42 de oameni.

Martirii braileni vor fi pomeniti in cadrul unui serviciu religios, urmat de ceremonia depunerii de coroane la Troita Revolutie de catre reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari ?i oficialitatile locale.

Braila a fost declarat ora? martir, cu 42 de morti ?i 98 de raniti, cea mai mare varsare de sange avand loc in fata Casei Albe, care a primit numele de Piata Independentei, cladirea din spatele palatului administrativ, respectiv Hotelul Belvedere, purtand ?i astazi urmele gloantelor trase in decembrie 1989.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.