Silviu Mares 4 august 2019

Săptămâna trecută, medicul Florin Ștefan, director medical la Serviciul Județean de Ambulanță Brăila a făcut câteva afirmații denigratoare la adresa celor de la dispeceratul 112. Acesta a spus că apelul ajunge la Serviciul de Ambulanță în 6-8 minute după ce a fost preluat de cei de la dispecerat.

Afirmațiile directorului medical al SAJ Brăila au deranjat-o pe Viorica Iuga, managerul instituție, care a declarat că acesta nu avea acordul ei și nici nu a informat-o că va da declarații presei referitoare la colaborarea instituției pe care o conduce cu cei de la dispecerat.

Afirmațiile pe care le-a făcut în privința timpului de ajungere a informație, a timpului de ajungere a echipajelor la caz, sunt cu totul deplasate. Noi la cazurile de urgență majoră ajungem în câteva minute, mai ales în cadrul orașului. Chiar și în capătul orașului ajungem în 8-10 minute după ce suntem alertați. Alerta în cazurile acestea se face imediat, în cele 30-45 de secunde după ce s-a primit telefonul” a spus managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Iuga, nemulțumită de faptul că medicul Florin Ștefan a făcut acele afirmații în curtea instituției și în timpul programului.

Managerul SAJ a spus că în perioada următoare va avea loc un concurs pentru ocuparea funcției de director medical al instituției, la care actualul ocupant al postului, medicul Florin Ștefan, nu s-a înscris la concurs.

Comentarii