Silviu Mares 8 mai 2013
Marioara Nistor, despre guvernarea USL: “Un an pierdut pentru Romania”
Marioara Nistor, despre guvernarea USL: “Un an pierdut pentru Romania”
Marioara Nistor, despre guvernarea USL: “Un an pierdut pentru Romania”

Ieri s-a implinit un an de cand Guvernul USL a ajuns la conducerea Romaniei. Acest eveniment a starnit o serie de remarci la adresa social-democratilor. Deputatul PP-DD de Braila, Marioara Nistor a facut o declaratie politica in care analizeaza activitatea guvernului.

Slaba dezvoltare a tarii din momentul investiturii Guvernului USL este motivul pentru care Marioara Nistor spune ca nu s-a implinit doar un an de guvernare USL ci un “an pierdut”, din momentul in care social-democratii au ajuns la conducerea tarii. “Ieri, 7 mai, s-a implinit un an de cand primul Guvern condus de copilotul Victor Viorel Ponta s-a instalat la conducerea Romaniei. Manati in lupta de mincinosul slogan “Jos Basescu”, liderii USL incep acum sa priceapa ca inversunarea anti-basesciana nu se transpune in practica nici ca un program de tara, nici ca o strategie coerenta social-economica. De fapt, acest slogan prin intermediul caruia romanii au fost mintiti se traduce intr-un nou an irosit pentru dezvoltarea Romaniei. Romanii si Romania au pierdut un an cu incercarile disperate ale USL de a reincaleca politic justitia, procuratura si instantele de judecata. Am pierdut un an pe plan extern, prostia imensa a referendumului tinandu-ne in continuare in afara Europei civilizate si tot mai departe de Schengen. Scandalul de anul trecut a subminat grav statul de drept, iar oficialii UE, in frunte cu Barroso si Merkel nu uita ca lovitura de stat de anul trecut era cat pe ce sa reuseasca, ca nu poti avea incredere in conducatori care pot repeta figura oricand. Minciunile conform carora USL va repara ce au stricat guvernele Boc s-au dovedit pura demagogie”, a declarat Marioara Nistor, presedinta filialei locale a PP-DD.

Romania are de trei ori mai multe ministere decat Germania

Mai mult decat atat, presedinta PP-DD sustine ca pana in acest moment, guvernantii USL nu au facut decat sa continue masurile de austeritate impuse de guvernul Boc. Marioara Nistor mai adauga si faptul ca, in loc ca banii de la buget sa fie cheltuiti si investiti cu chibzuinta, USL a infiintat 27 de ministere. “Masurile de austeritate sunt la fel ca in urma cu un an, ba chiar au fost amplificate, prin cresteri de taxe si impozite, accize, preturile nu s-au redus, nu a scazut TVA la alimente si nici CAS-ul, investitiile straine directe sunt la cel mai jos nivel. In ciuda asigurarilor date, restructurarile si reducerile de cheltuieli bugetare inca nu au loc, iar contradictiile din interiorul USL se ascut cu fiecare zi. In loc sa strangem cureaua, dupa modelele anterior implementate, USL a infiintat 27 de ministere, de trei ori mai mult ca Germania, care are 9, si mult mai multe decat cele de pe vremea guvernarilor anterioare. Previziunile sunt sumbre. Romania este neguvernata. Romanii sunt dezamagiti pe buna dreptate, si sceptici in legatura cu viitorul copiilor lor. Am pierdut un an in care mai puteam face lucruri bune pentru oameni. Sa speram ca ne vom trezi la realitate, si oamenii, si guvernantii. Pana nu va fi prea tarziu…”, a mai adaugat aceasta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.