Silviu Mares 8 mai 2013
Motiunea PDL privind companiile de stat a fost respinsa de plen
Motiunea PDL privind companiile de stat a fost respinsa de plen
Motiunea PDL privind companiile de stat a fost respinsa de plen

Motiunea simpla “Companiile de stat sub guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?”, depusa de 51 de deputati din Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal si o fosta deputata PDL, Mihaela Stoica, care acum este independenta, a fost respinsa miercuri de plenul Camerei Deputatilor. Impotriva motiunii s-au inregistrat 225 de voturi, 31 de voturi au fost pentru si 41 abtineri. Aceasta a fost a patra motiune simpla depusa de opozitie in actuala legislatura.
Potrivit votului electronic, doi deputati USL, Miron Mitrea (PSD) si Dan Coriolan Simedru (PNL), au votat in favoarea motiunii, iar printre cei care s-au abtinut se afla si trei parlamentari PDL: Florin Secara – de la Vrancea, Florin Gheorghe – de la Constanta si Gabriel Andronache – de la Brasov. Alti 14 deputati PDL, care au semnat motiunea, au lipsit de la votul acesteia. Printre absenti s-a numarat si Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila. Printre cei care s-au abtinut se regaseste si un alt parlamentar PSD, Dan Ciocan, deputat de Olt.
In motiunea PDL, Guvernul USL este acuzat ca “a creat in companiile de stat noi locuri de munca pentru politruci si clientela politica, condamnand economia romaneasca la degradare, insolvente si falimente”. Semnatarii motiunii au propus prezentarea de urgenta de catre viceprim-ministrul desemnat pentru coordonarea ministerelor economice, in Parlament, a unui raport asupra respectarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, urgentarea numirii unor conduceri profesioniste, selectate de consultanti independenti, in baza unor criterii transparente si impartiale la toate companiile de stat si reluarea procedurilor pentru numirea conducerilor la acele companii de stat unde au fost desemnate persoane implicate politic si fara experienta in domeniul de activitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.