Silviu Mares 8 mai 2013
Nazare: Apa de ploaie nu mai trebuie platita din buzunarele cetatenilor
Nazare: Apa de ploaie nu mai trebuie platita din buzunarele cetatenilor
Nazare: Apa de ploaie nu mai trebuie platita din buzunarele cetatenilor

 Presedintele PDL Braila, deputatul Alexandru Nazare, vicepresedinte PDL pentru politici economice si mediul de afaceri a depus o initiativa legislativa prin care serviciile de colectare si evacuare a apelor pluviale sa nu mai poata fi facturate cetatenilor.

„Am pornit de la o situatie aberanta pe care am regasit-o la Braila: cetateni care nici macar nu beneficiaza de sistemul de canalizare sunt obligati sa plateasca aceasta taxa pe apa de ploaie. Practic acesta este tariful pentru un serviciu distinct prestat de firmele de utilitati pentru colectarea, transportul si epurarea apelor provenite din precipitatii, cu alte cuvinte pentru faptul ca, apa, o data ajunsa pe sol, este preluata prin sistemul de canalizare al localitatii respective. Problema este insa ca apa de ploaie nu este cuantificata, nu se cunoaste exact cantitatea de apa de ploaie care se scurge de pe un bloc sau de pe o casa, asadar baza de impunere utilizata pentru calculul acestei taxe este necunoscuta, bazata doar pe estimari. Dat fiind faptul ca nivelul acestei taxe este stabilit prin decizie a autoritatilor publice locale, au existat cazuri in care s-a stabilit ca pentru utilizatorii persoane – fizice cantitatea de apa pluviala colectata, evacuata si preluata de reteaua de canalizare sa nu fie facturata, cum a fost cazul la Baia Mare sau la Constanta. Pentru a evita insa situatia in care locuitorii unui oras sunt discriminati in raport cu alte municipalitati am venit cu o propunere legislativa de modificare a articolului 42 din Legea nr. 51/2006 – Legea serviciilor comunitare de utilitati publice, prin care pentru utilizatorii persoane fizice, costurile privind apa pluviala colectata, evacuata si preluata de reteaua de canalizare, se suporta din bugetul de venituri si cheltuieli al administratiei publice locale”, se arata intr-un comunicat remis de Nazare.

Comentarii

1 thought on “Nazare: Apa de ploaie nu mai trebuie platita din buzunarele cetatenilor

  1. Bravo nene, daca stiam ca abordezi subiectul asta te votam si eu. Mie ,ploua sau nu ploua imi pune la plata 11 mc de apa de ploaie. Pai 11 mc sint 11 tone de apa. Daca ar fi asa nici nu as mai consuma apa de la canal, as umple niste butoaie si as folosi-o sa ud florile sa fac baie, etc. Inca odata : Bravo si sa dea D-zeu sa fie aprobat proiectul asta de lege.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.