Silviu Mares 28 decembrie 2012
Neputinta autoritatilor. Brailenii se inghesuie, din nou, la coada

Neputinta autoritatilor. Brailenii se inghesuie, din nou, la coadaNu cu multa vreme in urma, cam pe atunci cand daduse prima zapada, scriam, aici, despre cozile infernale, la care brailenii erau nevoiti sa stea, cu orele, intr-o brambureala devenita normalitate, la Circa financiara din Centru.

Indiferent de ceea ce aveau ei, cetatenii, nevoie de la acel serviciu public al Municipalitatii, pana cand autoritatile decidente nu au fost sesizate, de catre unii dintre cei nemultumiti, dar si de catre presa, nu s-a facut nimic pentru revolvarea problemei.

Rezolvarea a venit, odata cu infiintarea unor noi ghisee, in cladirea din Piata Traian sau la cea de pe B-dul Al. I. Cuza. Din pacate, doar pentru moment, deoarece, la scurt timp, a inceput o alta ingramadeala, atribuita, acum, Braicarului, care a decis sa nu mai dea abonamente celor care au dreptul, decat daca aduc de la Finantele locale adeverinta ca si-au platit toate darile catre stat.

Nici nu mai discutam, aici, despre faptul ca aceasta decizie este sau nu legala, ca adeverinta respectiva este valabila nu 30 de zile de la emitere, cum cred ca a r fi normal, ci doar in luna in care a fost emisa (!?), functionarii de la ghiseu avand, cica, in aparare un termei juridic din Codul nu-stiu-care.

Daca este adevarat ce afirma acesti salariati, inseamna ca actul normativ respectiv creeaza o adevarata anormalitate legislativa, unele adeverinte avand o valabilitate de circa o luna, cand sunt cerute si inaintate la inceputul lunii, iar altele nu sunt valabile decat o zi, doua, atunci cand sunt emise la sfarsitul lunii!

Una peste alta, daca in Centru s-au mai redus cozile, iata ca ele au aparut, mai nou, pe B-dul Al. I. Cuza.

Fotografia-colaj care insoteste acest articol „prinde” cele doua variante despre care tocmai vorbeam.

Peste cateva zile, dupa ce vor trece si sarbatorile de innoire de an, aceleasi cozi, la aceleasi ghisee, se vor forma, pentru ca, sa nu uitam, incep platile, cu reducerile de rigoare, ale impozitului pe cladiri si autoturisme.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.