Silviu Mares 11 ianuarie 2013
Primarul Aurel Aimionescu a fost colindat de un grup de rusi lipoveni
Primarul Aurel Aimionescu a fost colindat de un grup de rusi lipoveni
Primarul Aurel Aimionescu a fost colindat de un grup de rusi lipoveni

Primarul Aurel Simionescu a fost astazi, in cabinetul sau din Palatul Administrativ, de un grup de rusi lipoveni, cu ocazia sarbatoririi Anului Nou pe rit vechi.

„Am venit sa va uram un an bun, chiar daca mai tarziu pentru Anul cel Nou al romanilor, insa pentru noi Anul Nou abia incepe. Va dorim un an bun, cu sanatate, cu dragoste pentru cei pe care-i conduceti. Am venit cu drag sa va spunem *La multi ani!*”, a spus presedintele Comunitatii rusilor lipoveni, Fenia Jipa Rubanov.

Primarul Aurel Simionescu le-a multumit celor 25 de rusi lipoveni care i-au trecut pragul pentru a-l colinda si i-a rasplatit pe colindatori cu dulciuri si sampanie.

„Va doresc sanatate, sa va bucurati de familie, prieteni si de toti pe care-i aveti. *La multi ani!*”, a spus primarul Aurel Simionescu.

Cei 3.500 rusi lipoveni care traiesc in Braila, cei mai multi concentrati in cartierul Pisc din municipiu, se pregatesc sa sarbatoreasca trecerea in noul an dupa vechiul calendar Iulian, in noaptea de duminica spre luni.

Potrivit presedintelui Comunitatii Rusilor Lipoveni din Braila, Fenia Jipa Rubanov, sarbatorile traditionale sunt tinute cu sfintenie la Braila, pentru a pastra vie traditia, care spune ca intrarea in noul an trebuie inceputa cu slujba de la biserica, abia dupa aceea urmand distractia, in seara Sfantului Vasile.

Petrecerea de Revelion va fi organizata, ca in fiecare an, la sediul Comunitatii Rusilor Lipoveni, unde vor fi intinse mese cu bucate alese, de unde evident nu v   a lipsi pestele, avand in vedere ca lipovenii sunt recunoscuti pentru traditia pescuitului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.