Silviu Mares 21 aprilie 2013
PSD Braila a intrat in subordinea lui Oprisan de la Vrancea
PSD Braila a intrat in subordinea lui Oprisan de la Vrancea
PSD Braila a intrat in subordinea lui Oprisan de la Vrancea

 PSD Braila a intrat in subordinea lui Marian Oprisan de la Vrancea, in urma votului dat de social-democrati la Congresul PSD. Oprisan a fost ales in functia de vicepresedinte PSD pentru regiunea de dezvoltare Sud – Est, care cuprinde judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea.

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele PSD Braila, nu se afla printre cei opt vicepresedinti nationali ai PSD, functie pentru care a candidat din partea Brailei, impreuna cu deputatul Cristian Rizea.

Se pare ca Stancu este suparat pe Oprisan, pentru ca socotela din targ nu s-a potrivit cu cea de la Congresul PSD, in sensul ca Stancu i-a dat lui Oprisan voturile de sustinere  pentru functia de vicepresedinte regional, dar liderul PSD Vrancea si-a directionat voturile pentru vicepresedinte national spre Dan Nica, de la Galati.

Presedinte al Consiliului Judetean Vrancea si al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Marian Oprisan s-a nascut la 14 septembrie 1965, in municipiul Focsani. A fost presedinte al Consiliului Judetean Vrancea intre anii 1995 – 1996 si din anul 2000 si pana in prezent. A fost vicepresedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, iar in acest an a fost ales presedinte al UNCJR.

Este licentiat in Stiinte politice la Facultatea de Stiinte Politice Iasi. A fost membru fondator, in 1992, al Frontului Democrat al Salvarii Nationale din Romania, intre anii 1993 – 2001 a fost presedinte al Organizatiei Vrancea a PDSR.

In perioada 2001 – februarie 2003, Marian Oprisan a fost presedinte al Organizatiei Vrancea a Partidului Social Democrat, functie din care a demisionat pe 22 februarie 2003, pentru ca pe 12 iulie in acelasi an sa fie reales in aceeasi functie. A fost reconfirmat in functia de presedinte al PSD Vrancea pe 17 aprilie 2005.

Pentru functiile de vicepresedinti la nivel national (opt locuri) au fost alesi: Nicolae Banicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlatean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Nita, Dan Sova si Ion Calinoiu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.