Pro Braila 26 iulie 2014

cernat

Aurelia Georgeta Cernat:

 

Vreau neapărat să vă povestesc despre ziua de astăzi (ieri, n.r.). Au venit foarte mulți brăileni cu câini comunitari la sterilizat! Cei de la Căminul Fundația Lumina și cei de la magazinul din apropiere s-au bucurat, dimineață, când le-am adus înapoi cei 2 căței, de data asta sterilizați și cu crotal roșu, frumos, pe ureche. Eu am mai adunat și azi o cățelușă de pe scările restaurantului de pe Albina colț cu Hipodrom. Blândă, s-a lăsat luată în brațe și acum… este sterilizată, stă în baie la mine, iar mâine se va întoarce acolo unde o iubesc și o hrănesc, dar în septembrie nu se va mai aduna în jurul ei haita de masculi agresivi, și nici în decembrie nu va mai face 4-6 pui fără noroc.

Dar ce m-a încântat enorm astăzi – și vreau să vă spun și vouă – sunt 3 copii de ciclu primar: Andreea (LPS), Claudia și Angel (Școala Nr. 32). Niște copii minunați, care pot da lecții majorității adulților din Brăila. Și-au adus la sterilizat cățelușa de la bloc, care are 6 pui înțărcați. Știu că prietena lor nu mai trebuie să facă pui. Au învățat de la părinți, au învățat de la învățătoarele lor. Niște copii care te fac să te simți minunat și plin de speranță pentru viitor. Mâine vor aduce și cealaltă cățea, tot cu pui înțărcați, ca s-o sterilizeze și pe ea. Nu au fost comozi, ca majoritatea brăilenilor, și nu s-au speriat de legea care îi face răspunzatori pentru câinii comunitari, pe care-i îngrijesc cu atâta dragoste (lege făcută de tractoriști și cârciumari analfabeți, cu diplome cumpărate pe bani!). I-am lăsat acolo, așteptând să se trezească prietena lor dragă. Erau foarte îngrijorați! Cum s-o protejeze până mâine? Era prezentă și mama Andreei și am înțeles de ce fata dânsei are o educație atât de frumoasă și sănătoasă! Felicitări, doamnă! Felicitări, doamnelor învățătoare!

Ajunsă acasă, la scara vecină am văzut veșnicul grup de doamne strânse la scuipat de semințe și la stat în fund pe scări, la bârfă. În fața lor, o pisică cu burta enormă, care va face, în curând, 5-6 pui. Le-am rugat să vină neapărat, mâine, cu ea și o vom steriliza, să nu mai facă pui noi, victime sigure ale agresivității oamenilor și câinilor, ale mașinilor, ale foamei și ale bolilor. Să le vedeți cum dădeau, toate, din colț în colț. Una, că n-o lasă soțul, alta – că are treabă etc. Rușine! Felicitări copiilor! Rușine, brăilence! Totuși, mă bucur că speranța nu moare! Și m-am bucurat pentru fiecare câine pe care l-am îngrijit post-operator. Nu am simțit oboseala. Știam că, cu fiecare câine sterilizat, am salvat alți pui năpăstuiți, am împiedicat altă haită în călduri. Abia acum mă doboară oboseala, dar mâine o iau de la capăt. Și am să iau eu pisica s-o sterilizez, pentru că nu vreau să văd pui chinuiți!

Și mă bucur să particip la astfel de campanii, pentru că mă întâlnesc numai cu oameni minunați! Cine își aduce câinele iubit și alți câini ai nimănui nu poate fi decât un om minunat! Dacă nu ar trebui să suport, din când în când, mutrele unor persoane care știu că trăiesc din drama acestor ființe nevinovate (gen Ciocan, Barbu și alți oficiali ai Brăilei), zilele mele ar fi minunate! Să fiți sănătoși, brăileni, pentru că mâine este o zi în care puteți face un mare bine, contactând cunoștințele și spunându-le să-și sterilizeze cățeii lor și cei comunitari din jur.

Și acum să mănânc și eu ceva, că nu am apucat astăzi! Dar sunt fericită! Mulțumesc, copii minunați! Mulțumesc Andreea , Claudia, Angel! Voi veți face viitorul nostru mai bun și mai frumos, pentru că aveți suflete de aur!

Comentarii