Silviu Mares 16 ianuarie 2013
Cati bani baga statul in Insula Mare a Brailei

 

TCE 3 Brazi a construit in Insula Mare a Brailei un siloz de 40.000 de tone de cereale
TCE 3 Brazi a construit in Insula Mare a Brailei un siloz de 40.000 de tone de cereale

TCE 3 Brazi a construit in Insula Mare a Brailei, considerata cea mai mare exploatatie agricola din Europa, un siloz de 40.000 de tone de cereale, investitie in valoare de opt milioane de euro.

Silozul este deja operational si urmeaza sa stocheze o parte din recolta de 300.000 de tone de materii prime agricole pe care arenda?ul IMB o produce an de an.

SC TCE 3 Brazi a sarbatorit pe 8 iunie anul trecut, 11 ani de cand a luat in arenda terenul arabil din Insula Mare a Brailei, investitie care s-a dovedit a fi un succes, dupa cum a declarat, cu aceasta ocazie, arendasul IMB, omul de afaceri Culita Tarata.

Societatea are in exploatare 70.000 ha teren agricol, din care 55.682 ha teren arabil, in baza unui contract de arenda incheiat pe 20 de ani cu Agentia Domeniilor Statului, care a incasat in acesti ani 44 milioane de euro.

SC TCE 3 Brazi a investit peste 100 milioane de euro in utilaje si echipamente pe parte de mecanizare, totul fiind modernizat, automatizat si monitorizat in IMB in momentul de fata, si 32 milioane de euro in sisteme de irigat.

Ca planuri de viitor, SC TCE 3 Brazi urmareste sa se doteze la nivelul marilor exploatatii mondiale, sa fie competitiva in piata europeana, sa creasca gradul de integrare a productiei agricole si sa isi asigure independenta energetica.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.