Silviu Mares 8 ianuarie 2014
Temperaturile ridicate afecteaza culturile agricole
Temperaturile ridicate afecteaza culturile agricole
Temperaturile ridicate afecteaza culturile agricole

Agricultorii se arata ingrijorati de evolutia temperaturilor din ultima perioada. Valorile ridicate nu sunt un semn bun, intrucat culturile insamantate in toamna anului trecut ar putea fi serios afectate, mai ales cele de rapita.

Estimarea specialistilor din cadrul ANM evidentiaza o posibila scadere a temperaturilor de la jumatatea lunii ianuarie, in timp ce excedentul de precipitatii se va inregistra abia in luna martie. Specialistii sustin ca valul de incalzire globala a afectat si tara noastra, care are in ultimul timp ierni mai calduroase decat pana acum, si avertizeaza agricultorii sa fie pregatiti pentru orice eventualitate.
Vicepresedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli, Nicolae Sitaru, spune ca fermierii mari si-au luat masuri de precautie prin asigurarea culturilor, asteptandu-se oarecum la surprize din partea vremii. “2013 a fost un varf de productie in ultimii ani. Nu se intampla prea des sa avem doi ani agricoli buni la rand. Mai ales dupa semnele de la vreme, nu ma astept la un an foarte bun”, a declarat Nicolae Sitaru. Potrivit specialistilor, culturile din 2014 ar putea fi afectate mai ales de lipsa precipitatiilor, care a facut ca aceasta iarna sa fie si deosebit de secetoasa.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.