Silviu Mares 19 iunie 2019
True West, un spectacol de neratat, la Teatrul Maria Filotti

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se joacă  spectacolul TRUE WEST de Sam Shepard, în regia lui Vlad Cristache. Piesa a avut premiera pe scena teatrului brăilean la începutul lunii mai anul acesta.

Binecunoscutul text, care a fost jucat de actori celebri, în teatru şi film, cum ar fi  John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman ş.a., a fost tradus de Vlad Cristache şi Siviu Debu. Ilustraţia muzicală aparţine lui Vlad Cristache.

În distribuţie sunt actori de marcă ai teatrului brăilean: Emilian Oprea – în rolul “Lee”, Silviu Debu – “Austin”, Valentin Terente – “Saul Aaron”, Mihaela Trofimov – “mama”.

TRUE WEST este povestea a doi fraţi care se iubesc şi se urăsc cu patimă, care au ales în viaţă trasee total diferite, fiecare dintre ei invidiindu-l pe al celuilalt, fiecare căutându-şi locul în viaţa celuilalt. Lee şi Austin, unul scenarist de succes, educat şi cultivat, celălalt, vagabondul care a trăit luni întregi în deşert, învăţat să se descurce în orice spaţiu şi-n orice situaţie, de profesie hoţ… aproape analfabet. Austin, tipul tributar societăţii de consum care l-a creat şi pentru care creează, şi Lee, bărbatul sălbatic, neşlefuit, violent în gesturi şi-n limbaj, tulburat, neliniştit, chinuit de ceva ce poartă în el.

Spectacolul durează două ore fără pauză și nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Comentarii