Silviu Mares 19 decembrie 2012
Vara car si iarna sanie. Abonatii CET platesc individual, cei cu centrale proprii se incalzesc de nervi

Vara car si iarna sanie. Abonatii CET platesc individual, cei cu centrale proprii se incalzesc de nerviPentru ca „factorii” implicati in activitatea colosului CET nu si-au batut capul asta-vara, ca sa gaseasca o solutie clara si agreata de toata lumea, acum, cand furtuna si zapada bat la geam, ei isi acopera neputintele cu un act normativ de prin 2006.

Fostul consiliu local municipal nu a reusit, nici el, sa decida, la timp, ce este mai bine pentru cetatenii aestui oras, autoritatile locale avand mai mult grija functionarii, chiar si in pierdere, a acestui monstru mancator de mari resurse si de bani publici.

Dupa ce, undeva, la inceputul toamnei, se dadea ca sigura incetarea activitatii CET Braila, bagand in frigurile disperarii sute si mii de posesori de apartamente, care inca mai cred in incalzirea centralizata, Primaria a gasit, cu greu, solutii de mentinere, si in aceasta iarna, a furnizarii agentului termic catre populatie.

De ce s-a ajuns aici? Un raspuns a fost dat astazi, in cadrul sedintei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor varstnice al judetului Braila, care s-a desfasurat la Prefectura Braila, de catre reprezentantul CET.

Acesta, ascunzandu-se in spatele unui Ordin al Autoritatatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, care prevede aprobarea preluarii in facturare individuala, in baza unui contract-cadru, a naucit asistenta cu cifre, date, masuratori si alte nimicuri, evitand sa raspunda concret intrebarilor firesti ale celor prezenti.

S-a ajuns, astfel, la eterna discutie, referitoare la nelegalitatea, unii au spus neconstitutionalitatea facturarii, de catre CET, a unor apartamente care nu mai sunt bransate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, singura legatura dintre aceste doua entitati, CET si persoanele care si-au pus centrale proprii, fiind tevile care le mai trec prin casa si, desigur, peretii comuni dintre un abonat si unul ne.

Acesta este raspunsul la intrebare. Faptul ca, de ani si ani de zile, conducerile succesive ale CET Braila, nu au reusit sa-si pastreze abonatii, prestand aceste servicii la un pret acceptabil si de o calitate neindoielnica, dar si ambiguitatea Consiliului Local Municipal, au tot amanat luarea unei decizii ferme, categorice in aceasta problema care, iata, in fiecare iarna da dureri de cap tuturor.

Cei de la CET, desigur, nu-si doresc disparitia locurilor de munca, prin desfiintarea unitatii. De partea cealalta, abonatii, beneficiarii acestui serviciu de furnizare a agentului termic, dar si cei care, satui de pretul mare perceput de catre CET, de serviciile uneori foarte discutabile, au decis sa investeasca banii in centrale termice de apartament, au, si ei, nemultumiri, mereu aceleasi.

Pentru ca reprezentantii CET continua sa nu vada ca numarul abonatilor este din ce in ce mai mic, este evident faptul ca, intr-o buna zi, se va intampla ceea ce ei tot evita sa se intample: inchiderea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.