Silviu Mares 27 ianuarie 2018

HC Dunărea Brăila a obținut o victorie în ultimele secunde de joc ale meciului cu Danubius Galați, în prima etapă a returului Ligii naționale de handbal feminin, 20-19 (12-7).

Echipa antrenată de Florentin Pera a condus și la o diferență de 7 goluri în minutul 37, dar în minutul 58 s-a văzut condusă pe tabela de marcaj. În ultimele secunde ale meciului, pe atacul oaspetelor, fetele de la Brăila au recuperat mingea și au declanșat contraatacul, iar Ilyna a înscris golul victoriei.

În minutul 3 brăilencele aveau 2-0, ambele goluri fiind marcate de Vătu, de la 7 metri. Gălățencele au marcat primul gol abia în minutul 8, iar la jumătatea primei reprize Dunărea conducea cu 7-3. În minutul 21 HC Dunărea s-a distanțat la 6 goluri, după o recuperare în apărare a lui Craiu, Ilyna a marcat pe contraatac. Danubius a recuperat din handicap prin două goluri ale Elenei Livrinikj, iar scorul primei reprize a fost stabilit de Shutska în ultimul minut, 12-7 pentru fetele antrenate de Pera.

În minutul 32 HC Dunărea s-a distanțat la 7 goluri, scor 14-7, după o reușită a Alinei Vătu. Diferența de 6-7 goluri s-a menținut până în minutul 37, dar de la scorul de 17-10 echipa brăileană parcă s-a ”gripat” și timp de 8 minute n-au marcat nici un gol, primind în schimb trei goluri. De la 18-13 în minutul 45 a urmat o nouă perioadă de secetă în ofensivă a brăilencelor, care n-au înscris nici un gol timp de 13 minute, iar gălățencele au trecut la conducere pe tabela de marcaj, pentru prima și ultima dată în acest meci, scor 18-19 în minutul 58.

În minutul 59 Alina Vătu a egalat, cu o pătrundere în extrema stângă, iar în ultimele 20 de secunde ale meciului, pe atacul oaspetelor, Shutska a pornit un contraatac, mingea a ajuns la Dzyiana Ilyna, care a pătruns spre poartă și a aruncat în disperare, reușind să înscrie golul victoriei în ultimele două secunde.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 goluri (2 de la 7 m), Dzyiana Ilyina -5, Iryna Shutska -4, Diana munteanu -2, Cristina Gheorghe -1. În poartă, Adriana Medvedova a avut 10 intervenții reușite. Au mai jucat. Ana Maria Berescu, Cătălina Preda, Oana Cîrstea, Daniela Corban, Florentina Craiu, Marija Shteriova. Pe foaia de joc s-au mai aflat: Anca Ciuclaru, Ștefania Epureanu, Iasmina Ichim și portarul Bianca Aron, o junioară împrumutată de la echipa de la CSS Galați.

Pentru Danubius Galați au marcat: Elena Livrinikj -7 goluri, Andreea Taivan -4, Alla Sheiko -3, Daciana Balaban -2, Nicoleta Safta -2, Tamara Bokarik -1. Elena Șerban a avut 12 intervenții reușite, iar Emilia Anghel a avut 4 intervenții reușite, dintre care două aruncări de la 7 metri parate.

HC Dunărea a urcat pe locul 8 cu 19 puncte, iar în etapa viitoare, sâmbătă, 3 februarie, va juca în deplasare la CSM Bistrița.

Galeria brăileană a avut o coregrafie în care au afișat mai multe bannere cu numărul 16, purtat în ultimii 8 ani de Elena Voicu, portarul titular al echipei în ultimii doi ani. Echipa gălățeană a fost și ea însoțită de o micuță și gălăgioasă galerie care și-au încurajat favoritele din primul până în ultimul minut.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Comentarii